Toch geen testverplichting tijdens buitenevenementen

nieuws
Foto: fcgroningen.nl

Mensen die vanaf volgende week vrijdag naar een buitenevenement gaan, hoeven toch geen negatief corona-testbewijs te laten zien bij de ingang. Die beslissing zal het kabinet dinsdagavond bekend gaan maken, tijdens de persconferentie rond het coronavirus, zo meldden verschillende Haagse bronnen aan landelijke media. 

De beslissing betekent dat evenementen als voetbalwedstrijden en buitenfestivals vanaf 25 februari vrij toegankelijk zijn voor iedereen. Eerder deze week meldden bronnen rond het kabinet nog dat op buitenlocaties met meer dan vijfhonderd bezoekers het zogenaamde 1G-beleid zou gaan gelden. Maar daar ziet het kabinet dus vanaf.

Voor binnenevenementen waar meer dan vijfhonderd mensen bij elkaar komen, moet nog wel een negatief testbewijs getoond worden.

Vanaf vrijdag eerste versoepelingen; vrijwel alle maatregelen een week later geschrapt

Vanaf aanstaande vrijdag wordt een eerste pakket aan versoepelingen van kracht. De sluitingstijd in de horeca wordt dan verruimd van 22.00 naar 01.00 uur.

Een week later volgt er een tweede pakket waarbij de reguliere sluitingstijden weer van kracht zullen zijn. Vanaf dan hoeven mondkapjes niet meer gedragen te worden en hoeft er ook geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden. Ook het coronatoegangsbewijs verdwijnt dan in de ijskast. Deze zal alleen weer tevoorschijn worden gehaald als er een situatie gaat ontstaan waarin het een echte toegevoegde waarde heeft. Wel kan het zijn dat het coronatoegangsbewijs nodig is bij reizen naar het buitenland, omdat andere landen dit als voorwaarde stellen.

Persconferentie

Minister Kuipers zal de details over de versoepelingen dinsdagavond bekend maken tijdens een corona-persconferentie.