Studenten tevreden over de maatregelen tijdens tentamenperiode

Groningse studenten zitten op dit moment midden in de tentamenperiode en deze vind ook nog eens plaats terwijl de Covid-19 cijfers explosief stijgen. Wij peilden de mening van de studenten op Zernike om te kijken hoe zij hier tegenover staan. 

De Rijksuniversiteit Groningen is in ieder geval erg tevreden over hoe de tentamenperiode tot nu toe is verlopen. “Afgezien van één incident, waarbij de deuren van de tentamenzaal niet op tijd open gingen, heeft de Rijksuniversiteit Groningen de tentamenperiode tot nu toe als erg positief ervaren,” aldus communicatieadviseur Julia van der Zee. “Er was een klein incident met de deuren van de zaal, die niet op tijd open gingen, maar verder is alles goed verlopen.”

Evanya Breuer van de Hanzehogeschool geeft ook aan dat ze positief kijken naar de tentamenmomenten en er tot nu toe geen gekke dingen gebeurd zijn. Het grootste verschil tussen de maatregelen van de twee instellingen is dat studenten van de Rijksuniversiteit Groningen het gehele tentamenmoment een mondkapje dienen te dragen.

Dit valt alleen niet goed bij alle studenten, zo gaf één van de studenten aan dat het mondkapje er constant voor zorgde dat haar bril besloeg met condens. Waar de studenten wel erg blij mee zijn is het feit dat de tentamenzalen eerder open zijn, waardoor men niet meer op een kluitje staat te wachten tot het tentamen begint.

Of de studenten naar het tentamen waren gegaan als ze positief waren getest op Covid-19 zijn de meningen verdeeld. De één vindt het niet maatschappelijk verantwoord, terwijl de ander daar zonder te twijfelen “ja” op antwoordt.

Deel dit artikel: