SP wil voor verkiezingen opheldering van wethouder over grootse plannen tegen armoede

nieuws
Foto: Chronomarchie via Pixabay

Als wethouder Isabelle Diks niet snel met haar nieuwe maatschappelijk akkoord tegen armoede komt, zijn de groots aangekondigd plannen mogelijk alleen maar zinloze energie- en tijdverspilling geweest, waar mensen in armoede niets aan hebben gehad. Dat stelt de gemeenteraadsfractie van de SP.

Diks stelde in november nog veel geld te willen investeren in mensen in armoede, waardoor er op termijn geld bespaard zou kunnen worden. Maar waar concreet in geïnvesteerd zou moeten worden en hoe daar ‘winst’ te behalen zou zijn, kon Diks toen niet zeggen.

De SP wil nu zo snel mogelijk inzage in de plannen, waarvan Diks in november aankondigde dat deze in februari zouden zijn uitgewerkt. Volgens de SP kan verkiezingsuitslag (na de stemming in maart) ertoe kan leiden dat er totaal andere plannen voor armoedebestrijding komen. Dan zijn ze volgens de SP  ‘zinloze energie- en tijdverspilling geweest, waar mensen die in armoede leven niets aan hebben gehad’, aldus fractievoorzitter Jimmy Dijk.

“Wat hebben deze niet-uitgewerkte en niet-concrete plannen dan wel concreet voor mensen die in armoede leven opgeleverd?”, vraagt Dijk zich af. “Hoeveel geld en tijd hebben het bespreken van al bovenstaande ideeën in euro’s en ambtelijke inzet gekost?”

De fractie stelt woensdag mondelinge vragen aan Diks rond de armoedeplannen.

Deel dit artikel: