Schapen Stadskudde naar schaapskooi gebracht vanwege lammertijd

nieuws
Foto: kitenellie from FreeImages

De schapen die in de zomermaanden door Stad trekken zijn zaterdag overgebracht naar de schaapskooi in Weiteveen. Dat laat de schaapsherder weten.

De dieren verbleven tot afgelopen najaar in de stad waarna ze naar een weiland in Drenthe zijn gebracht. Zaterdagochtend was het moment daar om ze over te brengen naar de warme schaapskooi in Weiteveen. “De komende tijd blijven ze binnen in de kooi, om te kunnen bevallen van hun lammetjes”, laat de schaapsherder weten. “De verwachting is dat die nu niet meer lang op zich laten wachten.”

De Groningse kudde, die uit Schoonebeeker en Veluwse heideschapen bestaat, telt ongeveer driehonderd schapen. Gemiddeld worden er ieder jaar 175 lammetjes geboren. De lammertijd begint eind januari en duurt tot in april waarbij de meeste lammetjes in maart en april worden geboren.