Overlast flitsbezorgers moet zo snel mogelijk worden tegengegaan

nieuws
Foto Andor Heij. Fietsen.

De overlast die veroorzaakt wordt door flitsbezorgdiensten moet zo snel mogelijk worden tegengegaan. Dat heeft wethouder Berndt Benjamins (D66) woensdag laten weten op vragen van de fractie van GroenLinks.

Het aantal boodschappenbezorgdiensten dat in Stad actief is groeit snel. Overlast wordt ervaren door fietsen en scooters van deze bezorgdiensten die in de openbare ruimte worden geparkeerd. “De bezorgdiensten voldoen aan een bepaalde vraag van de consument”, laat Benjamins weten. “We moeten ons richten op het voorkomen van overlast en daarom willen we in gesprek met deze ondernemers.”

APV
“Wij willen de algemene plaatselijke verordening, APV, gebruiken om overlast tegen te gaan. Daarbij gaat het dan overigens om alle bezorgdiensten en niet alleen om de bedrijven die boodschappen bij de mensen bezorgen.”

Ceciel Nieuwenhout (GroenLinks): “Heeft u een indicatie?”
Raadslid Ceciel Nieuwenhout van GroenLinks: “Maar wat is zo snel mogelijk? Ik begrijp dat het lastig is vanwege de verkiezingen, maar heeft u een indicatie wanneer?” Benjamins: “Als Stadsbestuur staan we nog niet echt in de verkiezingsstand. We zijn hier heel druk mee bezig, en binnen een half jaar verwacht ik duidelijkheid.”