Mogelijk overlast bij Wmo-vervoer en leerlingenvervoer

nieuws
foto: Kecko / Flickr.com

De versoepeling van de Covid-maatregelen en tegelijkertijd het toenemend aantal besmettingen zorgen voor problemen bij het Wmo-vervoer.

Door ziekte en quarantaine is het aantal beschikbare chauffeurs minder dan normaal, terwijl het aantal passagiers weer toeneemt. Dat betekent dat reizigers enige hinder kunnen ondervinden bij het boeken van de taxirit. Ook kan het zijn dat de reis wat langer duurt, mede door de verkeershinder rond de zuidelijke ringweg.

De vervoerder vraagt reizigers zo mogelijk tijdig te reserveren en buiten de ochtend- en middagspits te reizen. Bij het leerlingenvervoer worden soms tijdelijk andere routes gereden, omdat naast chauffeurs ook veel kinderen en leerkrachten ziek zijn.

De scholen zijn op de hoogte van het feit dat er vertragingen kunnen optreden en dat kinderen daardoor soms later op school aankomen.