Meer tropische vogels in Noorderplantsoen

nieuws
Met enige moeite zijn de vier tropische vogels te zien, drie in de linker en een in de rechter boom. De foto is deze donderdag gemaakt nabij de muziekkoepel. Foto: Denise Humalda

Het aantal tropische vogels in het Noorderplantsoen is sinds enkele dagen verdubbeld, van twee naar vier exemplaren.

In het Noorderplantsoen leeft al een kwart eeuw een Senegalpapegaai. In 2018 komt er gezelschap van een Grote Alexanderparkiet. Twee mannetjes, afkomstig van verschillende werelddelen, die het nu al enkele jaren goed met elkaar kunnen vinden.

Sinds vorige week heeft dit tweetal bezoek gekregen van nog twee papegaaiachtige vogels. Ze trekken sindsdien een deel van de dag, dikwijls luidruchtig, met zijn vieren op.

Vermoedelijk zijn de nieuwelingen twee Grote Alexanderparkieten. Het verschil tussen een papegaai en een parkiet is soms lastig te zien. Meestal heeft een papegaai een korte staart met een stevig voorkomen en een parkiet een lange staart met een slanke bouw.

De tropische vogels kunnen het hele jaar door voedsel vinden in het park. En ze worden door omwonenden bijgevoerd. Zo hangt bij de Noorderbinnensingel op drie hoog eten voor de vogels. De papegaai en parkieten kunnen daar regelmatig gespot worden.