Jochen Mierau stopt als wetenschappelijk directeur bij Aletta Jacobs School

nieuws
Jochen Mierau - Foto: Rijksuniversiteit Groningen

Gezondheidseconoom Jochen Mierau stopt per 1 september als wetenschappelijke directeur van de Aletta Jacobs School of Public Health. Dat maakte de Rijksuniversiteit Groningen maandagmiddag bekend.

Volgens de rug is het instituut onder Mierau’s leiding  uitgegroeid tot een hecht interdisciplinair netwerk van onderzoekers en beleidsmakers en geldt het als ‘icoonproject’ binnen de Universiteit van het Noorden. Mierau stopt nu als directeur van het instituut, omdat hij op zoek wil naar ‘nieuw avontuur’.

Mierau verkreeg tijdens de coronapandemie landelijke bekendheid, vanwege zijn vele optredens in de media en zijn deelname aan adviescommissies. Daarmee werd Mierau een ook een ‘boegbeeld’ voor het instituut, aldus de RUG: “De RUG, UMCG, Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden zijn Jochen buitengewoon erkentelijk voor zijn inzet en inspiratie”, aldus de universiteit. “We zullen de komende tijd op zoek gaan naar een opvolger en voorbereidingen treffen voor een feestelijk afscheid.”

Mierau blijft wel werkzaam aan de RUG, als hoogleraar economie van de volksgezondheid.