Jarige Strand Larsen trakteert supporters op doelpunten tegen Go Ahead Eagles

sport
Foto FCGroningen.nl Jorgen Strand Larsen

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. Onder het oog van een paar duizend supporters trakteerde de jarige Jørgen Strand Larsen de Groninger fans op twee treffers.

De wedstrijd was nog maar goed en wel van start toen de Noorse spits tekende voor de openingstreffer. Op aangeven van Björn Meijer kon de sinds vandaag 22-jarige Strand Larsen binnen tikken: 1-0. FC Groningen bleef doorjagen en legde sterk spel op de mat. Na een kwartier ging de storm liggen en hielde beide ploegen elkaar in evenwicht.

Tweede helft

Na rust kwamen de mannen van trainer Danny Buijs sterk uit de kleedkamer. Verdediger Bart van Hintum was met een kopbal op de lat dicht bij een verdubbeling van de marge. Uit het niets kwam Go Ahead Eagles na een uur voetballen langszij. De Griek Botos passeerde met het hoofd doelman Peter Leeuwenburgh.

Strand Larsen kreeg het publiek, dat gedeeltelijk na maanden weer plaats mocht nemen op de tribunes, op de banken. De lange spits nam een lange bal van Van Hintum op de borst aan en schoot vervolgens de bal stijlvol in de verre hoek: 2-1. De thuisploeg bleef in controle en hield de zege in handen.

Volgende week 

FC Groningen (dat SC Heerenveen passeerde) doet goede zaken op de ranglijst en vindt aansluiting met het linker rijtje. De club staat nu tiende. Volgende week zaterdag trapt de Trots van het Noorden in eigen huis af tegen Fortuna Sittard. Het duel begint om 18.45 uur.