Helperzwembad weer gedeeltelijk open na sluiting door corona onder personeel

nieuws

Hoewel het Helperzwembad nog steeds kampt met een personeelstekort door corona en quarantaines, lijkt het einde van de problemen langzaamaan in zicht. Verenigingen kunnen het bad inmiddels weer gebruiken en in de voorjaarsvakantie (volgende week) gaan de deuren ook gedeeltelijk open voor recreanten en baanzwemmers.

Sport050 en het zwembadbestuur verwachten dat ook de zwemlessen na de voorjaarsvakantie weer kunnen beginnen. Baanzwemmers, recreanten en deelnemers aan groepslessen zullen nog wel iets langer moeten wachten. “Ook dit proberen we zo snel mogelijk weer op te starten”, schrijft Sport050 aan haar leden. “Houd daarvoor de openingstijden op de website in de gaten. Als er voor de activiteit een openingstijd gegeven wordt, gaat deze door.”

Het zwembad ging begin deze maand voor onbepaalde tijd dicht, omdat het aantal uitgevallen medewerkers (door coronabesmettingen en quarantaines)  te groot was om alle Groninger zwembaden open te houden.

Papiermolen eerder open

Openluchtbad de Papiermolen gaat net als vorig jaar eerder open. Vanaf 1 april kunnen recreanten en baanzwemmers hier weer zwemmen.