Helperbad week dicht door corona: ‘Aantal uitgevallen medewerkers is te groot’

nieuws

Vanaf aanstaande vrijdag is het Helperzwembad vrijwel zeker een week dicht. Dat liet het zwembad donderdag weten aan leden. Volgens Sport050 is het aantal uitgevallen medewerkers, door coronabesmettingen en quarantaines, nu te groot om alle Groninger zwembaden open te houden.

“Veel medewerkers bij Sport050 zijn ziek door corona of zitten in quarantaine, net zoals bij andere bedrijven”, schrijft Sport050 aan haar leden. “We hebben op dit moment genoeg personeel, maar het aantal uitgevallen medewerkers is te groot. We hebben voor het Helperzwembad gekozen omdat daar de grootste uitval is en het sluiten van dit zwembad de minste verstoringen veroorzaakt.”

Sport050 verwacht dat het zwembad zeker een week dicht blijft. Maar het bad heropent haar deuren eerder, als er voldoende beschikbaar personeel is. Zwembad de Parrel en het zwembad van Sportcentrum Kardinge blijven wel open.