FC Groningen beloont zichzelf tegen Willem II

sport

FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van Willem II. In eigen huis zorgde verdediger Björn Meijer voor het enige doelpunt van de avond.

De ploeg van trainer Danny Buijs begon fel aan het duel en dat loonde al snel. De jonge verdediger was eerder al snel bij een treffer, voordat Björn Meijer na een kwartier voetballen op aangeven van Bart van Hintum met het hoofd de score opende: 1-0. De jongeling maakte zijn eerste doelpunt in het eerste van zijn FC Groningen. De Trots van Noorden bleef ondanks de voorsprong goed druk houden op de Tricolores.

Na rust
De bezoekers waren na rust gevaarlijk en waren steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Via Hornkamp en Saddiki kwamen de Tilburgers dichtbij, maar doelman Peter Leeuwenburg bleek een sta in de weg. Na punt verlies tegen Fortuna Sittard en PEC Zwolle werd FC Groningen dit weekeinde eindelijk beloond voor goed spel: 1-0.

Volgende week zaterdag reizen de mannen van Danny Buijs af naar Rotterdam. Op bezoek bij Feyenoord mogen de Groningers verder aansluiting vinden met het linker rijtje. Om 21:00 rolt de bal in de Kuip.