Eerste dag operatie Julianaplein zonder problemen verlopen

nieuws
Foto: still webcam / Aanpak Ring Zuid Julianaplein

De eerste dag van operatie Julianaplein is zaterdag zonder problemen verlopen. Er ontstonden geen files.

Vrijdagavond startte de eerste fase van de operatie. Daarbij werd de rijbaan afgesloten voor verkeer vanuit de richting Assen dat naar Hoogezand wil. Ook vanuit Drachten kunnen weggebruikers niet richting Hoogezand rijden. Groningen Bereikbaar hield van tevoren rekening met drukte en mogelijke files, mede omdat FC Groningen een thuiswedstrijd speelde. Behalve wat verkeersdrukte op de Stationsweg en langzaam rijdend verkeer op de zuidelijke ringweg, ontstonden er geen problemen. Ook de werkzaamheden aan de weg verlopen volgens planning.

Bij het Julianaplein wordt dit weekend gewerkt om een nieuwe weg aan te sluiten op de A28 en de N7. Hierdoor kan vanaf maandag autoverkeer vanaf Assen weer richting Hoogezand rijden waarbij er dan geen gebruik hoeft worden te gemaakt van de verkeerslichten. Op maandag start vervolgens de tweede fase. Autoverkeer vanuit Assen kan dan niet richting Drachten en moet om rijden. Het advies aan automobilisten is om tot halverwege mei de stad Groningen te mijden en om thuis te werken of om op de fiets naar de stad te komen.

De werkzaamheden zijn live via een webcam te volgen:

Deel dit artikel: