Stadjer (51) zwaargewond bij verkeersongeluk Diamantlaan (update)

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Op de Diamantlaan heeft maandagavond een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Daarbij is een automobilist, een 51-jarige man uit Groningen, zwaargewond geraakt.

Het ongeluk vond plaats rond 22.10 uur ter hoogte van de kruising met de Edelsteenlaan. “Het gaat om een eenzijdig verkeersongeluk”, vertelt een politiewoordvoerder. “Door nog onbekende oorzaak is een automobilist tegen een boom gereden en heeft op de weg daar naar toe meerdere voertuigen geraakt. Eén persoon is hierbij ernstig gewond geraakt. De hulpverlening is opgestart.”

Met spoed naar ziekenhuis

Nieuwsfotografen vertellen dat hulpdiensten massaal ter plaatse kwamen. “Vier ambulances staan hier in de straat”, vertelt Mike Weening van Weening Fotografie. “Medisch personeel is druk in de weer. Zij worden daarbij geassisteerd door het Mobiel Medisch Team, het MMT. Na stabilisatie is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.” Bronnen melden dat het voertuig met hoge snelheid tegen de boom is gereden en daarna in brand vloog. Brandweerlieden konden deze brand snel blussen. Verschillende geparkeerde auto’s die aangereden zijn, zijn beschadigd geraakt.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. Vanwege het ongeluk was de weg geruime tijd afgesloten.

Slachtoffer

Het slachtoffer van het ongeval van gisteravond is een 51-jarige man uit Groningen. Dat liet de politie dinsdagochtend weten.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie