Winterstop duurt zeker één week langer voor amateurvoetballers

nieuws

De KNVB heeft besloten dat alle competitiewedstrijden in het amateurvoetbal tot en met vrijdag 21 januari komen te vervallen. De huidige coronamaatregelen zijn daar de reden voor. De voetbalbond wil afwachten wat het kabinet daar aanstaande vrijdag over bekend gaat maken.

De verlenging van de winterstop geldt zowel voor het veld- als het zaalvoetbal. Jeugdteams tot en met onder-19 mogen wel buiten trainen én onderlinge wedstrijdjes spelen op de club. Ook amateurclubs in de landelijke beker en Eredivisie vrouwen in het veld- en zaalvoetbal mogen wedstrijden spelen.

De bond zegt achter de schermen bezig te zijn met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie. “Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we alle verenigingen zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen”, , aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. “We hopen natuurlijk dat het kabinet de huidige beperkingen voor de sport gaat versoepelen.”