RIVM telt 378 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 858 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 378 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 36.305 mensen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 35.927. Dit betekent een stijging van 1,1 procent. Het aantal van 378 ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 425 staat. In de gemeente werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen geregistreerd. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Bloemendaal nu op de eerste plaats met 2.402,2 nieuw gemelde positieve testen. Edam-Volendam, 2.354,7, en Amsterdam, 2.235, staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 858 mensen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Westerkwartier gaat het om 87 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 86, Oldambt 67, Eemsdelta 58, Het Hogeland 51, Stadskanaal 41, Westerwolde 36, Veendam 33 en Pekela 21. Een inwoner van de gemeente Stadskanaal moest met COVID worden opgenomen in het ziekenhuis. In de provincie werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 36.231 personen positief getest. Het gaat om het hoogste aantal sinds het begin van de coronacrisis. Het aantal ligt ook boven het 7-daags gemiddelde dat op 32.264,71 staat. In de ziekenhuizen werden 90 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 15 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.217 mensen met COVID in het ziekenhuis, dit zijn er 2 minder in vergelijking met zaterdag en 253 minder in vergelijking met vorige week zondag, waarvan er 311 op de IC liggen. Daarnaast ligt er 1 Nederlandse coronapatiënt in een Duits ziekenhuis. Voorts werden er bij het RIVM 7 nieuwe sterfgevallen geregistreerd.

Deel dit artikel: