‘Mondkapje hoeft bij GGD niet altijd op na boosterprik’

nieuws
Foto: Polina Tankilevitch via Pixabay

Wel of geen mondkapje dragen tijdens het kwartiertje wachten na een boosterprik. Op sociale media melden mensen dat het van locatie tot locatie verschilt. De GGD GHOR geeft toe dat er regionale verschillen zijn.

“Het ligt aan de locatie hoe dat gedaan wordt”, meldt een woordvoerder van de overkoepelende organisatie aan de NOS. “Het heeft ermee te maken of mensen op de priklocatie anderhalve meter van elkaar kunnen zitten. Dan kan het mondkapje af en kan goed gezien worden hoe het gaat met iemand. Zodra iemand opstaat moet het mondkapje weer op.” Op locaties waar geen anderhalve meter gehouden kan worden, of waar mensen rondlopen, moeten mondkapjes gedragen worden.

De GGD’en laten weten dat ze de landelijke richtlijnen van het RIVM volgen. “Op onze locaties komen mensen die nog niet volledig gevaccineerd zijn, dus is er natuurlijk extra aandacht om besmettingen te voorkomen.”