Licht- en geluidskunst op drie pleinen in binnenstad tijdens ESNS

nieuws
Afbeelding via Kunstpunt Groningen

Op de Nieuwe Markt, de Grote Markt en de Vismarkt staan tijdens Eurosonic Noorderslag grote kunstinstallaties te staan. Met de kunstwerken willen ESNS en Kunstpunt Groningen een ‘postitief lichtpuntje’ naar de Stad brengen tijdens de digitale versie van het muziekfestival.

Op de Nieuwe Markt komt de kunstinstallatie Pneumatic Sound Field van Edwin van der Heide te staan. In de installatie wordt lucht met behulp van heel precies en snel aanstuurbare ventielen in patronen en reeksen vrijgelaten. Daardoor ontstaat ritmisch geluid.

De lichtinstallatie Kleur de Stad van het creatieve team Mr.Beam kleurt en verlicht vier avonden lang het stadhuis van Groningen. Tijdens deze avonden verandert het markante gebouw in een levensgrote kleurplaat. De 257 kleurplaten die te zien zullen zijn, werden tijdens de kerstvakantie ingestuurd door Groningers.

Voor de Vismarkt maakte lichtkunst-studio Lumus Instruments een installatie die dient als aandenken aan de start van de anderhalvemetersamenleving. Een groot aantal licht- en geluidsbronnen vormen een soort halve aureool, die de beleving van de ruimte van de toeschouwer moeten beïnvloeden.

De kunstwerken zijn van woensdag 19 t/m zaterdag 22 januari te bezoeken. Vanaf 20 januari zijn op de website van Kunstpunt Groningen timelapses van alle installaties te zien, voor wie niet naar de binnenstad kan komen.

Deel dit artikel: