“Kom op Schuiling, de beuk erin!”

Kim Boonstra van café Aan de Amstel is boos dat het er op lijkt dat de kroegen toch dicht moeten blijven. Voor veel sectoren worden vrijdag tijdens de persconferentie versoepelingen verwacht maar dit geldt naar verwachting niet voor de horeca.

Samen met meer dan honderd andere ondernemers opent ze komende zaterdag haar zaak. Het gaat naast kroegen onder andere om winkels en kapperszaken. De initiatiefnemers willen hiermee zo een sterk signaal af geven dat de meesten van hen het water nu toch echt aan de lippen staat.

Ook voor de niet-essentiële winkels gaan de verwachte versoepelingen volgens Kim Hoetjes van spellenwinkel WirWar niet ver genoeg. Voor deze winkels gaat het winkelen op afspraak gelden maar volgens de ondernemers is het volledig opengaan de enige mogelijkheid om hun zaak te redden.

Voor de openstelling van komende zaterdag heeft burgemeester Schuiling aangegeven in principe niet te gaan handhaven. Komende vrijdag maakt het kabinet bekend welke versoepelingen er daadwerkelijk gaan komen.