Genomineerden voor verkiezing ‘Huisjesmelker van het Jaar’ bekend

Volgens ROOD Groningen zijn Patrimonium, Gruno Vastgoed, Woldring Verhuur, en Solide Vastgoed de huisbazen in de gemeente die zich dit jaar het meest hebben misdragen.

ROOD opende maandagochtend de stembus voor de verkiezing van van de ‘Huisjesmelker van het Jaar’ voor dit jaar.

De drie genomineerde verhuurders verdienden hun plaats in de lijst om verschillende redenen. Zo moest Gruno Vastgoed een nominatie slikken vanwege de slechte communicatie met huurders en problemen met de eindejaarsafrekening voor gas en elektra. Bij Solide Vastgoed zou in een aantal panden sprake zijn van slecht onderhoud en komen schoonmakers (waarvoor betaald wordt) niet langs.  Volgens ROOD houdt woningstichting Patrimonium  meerdere panden al meer dan drie jaar leeg zonder duidelijke reden. Woldring Verhuur zou contracten van huurders niet hebben verlengd zonder goede reden om op deze manier hogere huren te kunnen vragen.

“Deze partijen zijn alleen gefocust op geld binnenhalen en er op blijven zitten, terwijl hun huurders zich in een steeds meer schrijnende situatie verkeren”, aldus ROOD-woordvoerder Ken Hesselink. “Daarom leek het ons goed deze non-ondernemers eens goed een spiegel voor te houden.”

Stemmen op jouw ‘favoriete huisjesmelker’ kan op de website van ROOD.