Felyx introduceert nieuwe functie om rijden onder invloed tegen te gaan

nieuws

Felyx, de aanbieder van elektrische deelscooters, introduceert een nieuwe veiligheidsfunctie: de Safety Challenge. Doel van deze functie is rijden onder invloed tegen te gaan.

Rijders ontvangen op vrijdag- en zaterdagavond in hun app een lettercombinatie die zij vervolgens zelf correct moeten invoeren om de scooter te ontgrendelen. Met deze extra stap wil Felyx gebruikers bewuster maken van veilig rijgedrag en om te voorkomen dat ze onverantwoord gebruik maken van het voertuig.

Felyx wil met de nieuwe functie gebruikers erop wijzen niet onder invloed van verdovende middelen op een scooter te stappen. De scooter heeft al enkele andere veiligheidsfuncties, zoals de pop-up die de rijder waarschuwt dat het verplicht is om een helm te dragen.

Deel dit artikel: