Bouwproject Grote Markt Oostzijde wint NEPROM-prijs

nieuws

Het bouwproject Grote Markt Oostzijde Groningen heeft de NEPROM-prijs 2021 gewonnen. Het gaat om de totale ontwikkeling van de oostzijde, met onder meer het Forum.

De NEPROM is de vereniging van projectontwikkelaars. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een gemeente en een marktpartij gezamenlijk, die door goede samenwerking een hoogwaardige locatie hebben gerealiseerd. De winnende locatie Grote Markt Oostzijde betreft een langjarige samenwerking van de gemeente Groningen en de ontwikkelaars VolkerWessels en MWPO.

Volgens de jury heeft de stad Groningen zichzelf met deze gebiedsontwikkeling hernieuwd op de kaart gezet. De prijs benadrukt het twintig jaar lang noest doorwerken aan een ingewikkeld project, en hoe van een vergeten en afgebladderd stukje stad een dynamisch nieuw geheel is gemaakt, met onder meer de oostwand, het Forum en de zuidzijde van de Nieuwe Markt.

Wethouder Roeland van der Schaaf: “in de vakwereld staat deze prijs gelijk aan een Oscar. Voor de gemeente is dit een grote eer en ook een groot compliment aan alle mensen die jarenlang aan dit fantastische project hebben gewerkt.”

Deel dit artikel: