Zo viert Groningen oud & nieuw

Nog twee dagen en dan is het zover: Oudejaarsavond. Die staat dit  jaar natuurlijk deels in het teken van de lockdown. Dit mag de pret niet drukken en daarom vroegen wij aan Groningers wat hun plannen voor oudejaarsavond zijn. 

De een ziet het liefst dat de hele Grote Markt tijdens de jaarwisseling vol met dansende mensen komt te staan. De ander viert het vanwege Covid-19 toch liever in een klein gezelschap. “Ik vier het in ieder geval met oliebollen,” vertelt een voorbijganger. Ze heeft net een hele tas vol ingeslagen. Verder heeft ze nog wel een aantal wensen voor het nieuwe jaar. “Ik ben van beroep zangeres en hoop dat ik in het nieuwe jaar weer kan optreden.”

Een politieagent die we spreken geeft aan te hopen op een rustige jaarwisseling. “Op 31 december heb ik een avonddienst, dus werk ik tot 22:00 uur. Als het een rustige avond is, dan zit ik tijdens de jaarwisseling met een koud biertje bij mijn vriendin op de bank”.