Stadjer krijgt negen maanden cel voor bedreiging taxichauffeur en personeel Jumbo Beren

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een 47-jarige man uit Groningen is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, omdat hij een taxichauffeur heeft bedreigd met een schroevendraaier. Ook bedreigde de man medewerkers van de Jumbo aan De Beren, toen hij probeerde vlees te stelen.

Het incident met de taxichauffeur gebeurde op 18 augustus van dit jaar. De man wilde, na een rit met de taxi, betalen met een vals geldbiljet. Toen de chauffeur de man hierop aansprak, trok deze een schroevendraaier tevoorschijn en maakte stekende bewegingen naar de chauffeur.

De gewelddadige diefstal vond plaats op 26 juni. Nadat de man werd betrapt op het stelen van vlees, spraken supermarktmedewerkers hem aan. Daarop trok hij een mes en schreeuwde onder meer: “Ik pak jullie allemaal.”

De man is geen onbekende van Justitie. De Stadjer is al decennia verslaafd en spendeerde lange tijd achter de tralies. De Officier van Justitie eiste dan ook een celstraf van een jaar tegen de man. De rechtbank komt echter tot een iets lagere straf, omdat niet kan worden bewezen dat de man ook de portemonnee van de taxichauffeur heeft gestolen.