SP’ers de straat op in Stad om goede ideeën voor armoedebestrijding te verzamelen

nieuws
Foto via SP Groningen

Leden van de Groningse SP-fractie staan de komende weken bij verschillende winkelcentra in de gemeente om Groningers te vragen naar hun beste ideeën om armoede te bestrijden. Dinsdagmiddag begon de ideeëninzameling in de binnenstad.

Volgens de Groningse SP-fractie bleek uit de eerste gesprekken van dinsdagmiddag dat de meeste mensen vinden dat de Stadjerspas moet worden uitgebreid en dat er meer banen moeten komen voor mensen met een beroepsopleiding. Ook omscholing werd vaak genoemd en meer betaalbare woningen stonden hoog op de agenda, stelt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk in een persbericht.

In februari bespreekt de gemeenteraad het armoedebeleid en de SP wil alle goede ideeën voor nieuw beleid uit de Groningse samenleving verzamelen om zo het armoedebeleid in de gemeente te verbeteren.  “Veel Groningers willen zich inzetten om het probleem op te lossen”, aldus SP-afdelingsvoorzitter Hans de Waard. “Wij vragen hen om met ons mee te denken en te doen.”