Raadsleden doen weer boodschappen voor de voedselbank

Diverse raadsleden hebben vrijdag weer boodschappen gedaan voor de voedselbank. Zo steunen zij de Grote Decemberactie van de voedselbank om de voorraden aan te vullen.

Dat gebeurde bij de Albert Heijn aan de Oude Ebbingestraat. De raadsleden gingen niet tegelijk, maar vanwege de coronamaatregelen in tweetallen de winkel in.

Het is een traditie geworden voor Groninger raadsleden om in december gezamenlijk deze boodschappen te doen. Zo willen zij stimuleren dat ook anderen in de stad goederen inzamelen voor de Voedselbank. Die kan dan weer een paar maanden vooruit. In de gemeente Groningen maken zo’n 750 huishoudens die onder de armoede grens leven daar gebruik van.

De hoeveelheid producten die bij de Voedselbank Groningen binnenkomen is met twee derde gedaald. Dat komt vooral omdat supermarkten tegenwoordig producten vóór het verstrijken van de houdbaarheidsdatum tegen een veel lagere prijs aanbieden. Er is vooral veel behoefte aan houdbaar voedsel, zeep, tandpasta, shampoo, luiers, maandverband en waspoeder. En dat werd door de raadsleden dan ook ingekocht.

“Kerst zou voor iedereen een feestje moeten zijn”, zei Monique Bueving van de voedselbank. “Maar de producten voor kerst zijn luxe en natuurlijk duurder. Dus we zijn extra blij met deze aanwinsten”.