Overlast verwacht vanwege damwanden, asfaltering en rijdende afzetting

nieuws
Foto Patrick Wind, 112groningen.nl Nachtelijk intrillen damwanden.

Deze week zijn er diverse werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg: Damwanden intrillen, asfalteringswerkzaamheden en maandelijks onderhoud. Omwonenden moeten met overlast rekening houden.

Dinsdag worden er zestien damwandplanken ingetrild naast het viaduct over de Paterswoldseweg. De werkzaamheden worden tussen 07.00 en 19.00 uur uitgevoerd en duren tot en met donderdag. Tijdens de werkzaamheden is de Muntinglaan dicht ter hoogte van het viaduct. De werkzaamheden geven overlast vanwege het geluid en de trillingen.

Asfalt

In de nacht van maandag op dinsdag wordt er ook op drie plekken op de zuidelijke ringweg nieuw asfalt aangelegd. Dat gebeurt op de afrit 36 van Drachten richting de rotondes in Corpus den Hoorn, de westzijde van het Vrijheidsplein en de oprit van het Vrijheidsplein naar de zuidelijk ringweg.

Onderhoud

En tot slot is er een rijdende afzetting langs de hele zuidelijke ringweg voor het maandelijks onderhoud aan goten en kolken. Die zijn van maandag tot vrijdag van 19.00 uur tot 6.00 uur. De rijdende afzetting stremt geen doorgaand verkeer, maar zorgt wel voor geluidsoverlast.