Ook Vindicat tegen plannen voor bomenrij langs oostzijde Grote Markt

nieuws

Studentenvereniging Vindicat heeft zich, net als diverse andere ondernemers, tegen de plannen van de gemeente voor de Grote Markt gekeerd. Vooral de plannen voor een rij bomen vóór de oostwand moeten het ontgelden.

Rector Sanne Veken stelt in een brief aan de gemeente dat Vindicat vreest voor de leefbaarheid van de Grote Markt als de plannen voor een rij bomen aan de oostzijde van de markt doorgaan. Het corps is bang voor vervelende nachtelijke confrontaties tussen leden van Vindicat, andere studenten, uitgaanspubliek en daklozen. Door de bomenrij zou het pand ook uit het zicht verdwijnen, en zou de lichtinval fors afnemen. De studentenvereniging zegt totaal niet bij de herinrichtingsplannen betrokken te zijn, maar wil wel graag meedenken.

Eerder al keerden de buren van het Market Hotel zich tegen de bomenrij langs de oostzijde. Ook horecaondernemers en marktkooplieden met een vaste standplaats zich tegen de plannen, omdat zij er flink door achteruitgaan. De gemeenteraad buigt zich woensdagavond weer over de plannen