Online ‘beleefmomenten’ in plaats van fysieke open dagen voor Groningse groepachters

nieuws

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er voorlopig geen fysieke open dagen voor groep 8-leerlingen en hun ouders op de scholen voor voortgezet onderwijs worden georganiseerd. Daarom begint Scholenmarkt Groningen opnieuw een online-initiatief om toch voorlichting te kunnen geven voor een goede schoolkeuze.

Leerlingen uit groep 8 en hun ouders of verzorgers kunnen zich nu inschrijven voor online activiteiten, de zogenaamde Beleefmomenten. De eerste staat direct na de kerstvakantie al gepland. Tijdens de Beleefmomenten vertellen de scholen meer over hun school en vaak kunnen scholieren en hun ouders zelfs meedoen aan een online rondleiding. Ook beantwoorden de instellingen voor voortgezet onderwijs vragen van ouders en leerlingen.

“Vorig jaar hebben de scholen laten zien dat ook online voorlichting goed kan werken”, aldus Petra Verweij, de organisator van de jaarlijkse scholenmarkt. “En gezien de huidige maatregelen hebben de scholen er nu alvast voor gezorgd dat ook de online activiteiten het bezoeken meer dan waard zijn.”

Elke deelnemende school is te vinden op de website van Scholenmarkt Groningen. Hier kunnen ouders zich ook aanmelden voor de Beleefmomenten en hun kind inschrijven voor meerdere activiteiten van diverse scholen naar keuze.