Mensen zochten op Google vooral naar Peter R. de Vries, EK Voetbal en Stemwijzer

nieuws
Foto: Stichting de Computerbank

Misdaadjournalist Peter R. de Vries voert dit jaar de lijst aan van zoekopdrachten in Google Zoeken. Het geldt zowel voor de provincie Groningen als voor heel Nederland. Dat blijkt uit een overzicht van Google Nederland.

De Vries werd in juli van dit jaar vermoord. Veel mensen wilden meer weten wat er met hem is gebeurd, wie hij überhaupt was en wie zijn familieleden waren. Op de tweede plaats staat het EK Voetbal van dit jaar, gevolgd door de Stemwijzer. Het overzicht geeft volgens Google een goed beeld van de gebeurtenissen die de mensen dit jaar hebben beziggehouden.

Veel mensen wilden ook van alles weten over het programma en de uitslagen van het EK voetbal van dit jaar, en over de Stemwijzer. Dat laatste in verband met de Tweede Kamerverkiezingen van 16 maart. Op plek vier en vijf staan twee corona gerelateerde zoekopdrachten, namelijk ‘avondklok’ en ’testen voor toegang’.

Naast de algemene lijst van trending zoekopdrachten zijn er dit jaar ook lijsten met specifieke categorieën. In de categorie trending sporters voert de Deense voetballer Christian Eriksen de lijst aan. Hij kreeg tijdens het Ek op het veld een hartstilstand. Sigrid Kaag staat bovenaan in de lijst van trending politici. Squid Game is top trending op het gebied van tv, series en films en Ajax is dat bij Eredivisieclubs.