Initiatiefnemers MTB-skillspark bij Meerstad stappen uit project: ‘Andere partij moet bouw en beheer oppakken’

nieuws
Foto: Pixabay (CC 0.0)

De groep enthousiastelingen die het idee voor een mountainbike-skillspark bij Meerstad in 2017 bij de gemeente Groningen aandroeg, stapt uit het project. Dat maakten de drie initiatiefnemers woensdagmiddag bekend.

De mountainbikers kijken met trots terug op wat er de afgelopen jaren is bereikt, in samenwerking met de gemeente Groningen en Bureau Meerstad. “Als initiatiefnemers stappen wij nu uit het project na vele enthousiaste jaren dit te hebben voorbereid”, zo laat de groep mountainbikefanaten weten. “We kunnen het met een gerust hart doorgeven aan een groep enthousiastelingen die realisatie willen oppakken.”

De groep gaat nu, samen met de gemeente en Bureau Meerstad, op zoek naar een partij of partijen die de uitvoering en het beheer van het park op zich willen nemen. Een definitief ontwerp voor het park moet ook nog worden vastgelegd. Dat betekent dat de oplevering van het park, die gepland stond in maart van volgend jaar, vertraging op gaat lopen.

Dat bevestigde wethouder Inge Jongman woensdagmiddag, tijdens het politieke vragenuur met de gemeenteraad. De wethouder stelt ‘zorgvuldigheid te verkiezen’. De bouw is dan ook verplaatst naar augustus van volgend jaar.