IJsprotocol moet zorgen voor voortvarend kunnen handelen bij ijspret op Diepenring

nieuws
Foto: Erick Bakker

De gemeente, de waterschappen en de provincies Groningen en Drenthe hebben een ijsprotocol opgesteld waarmee voortvarend gehandeld kan worden tijdens vorstperiodes. Dat maakte wethouder Berndt Benjamins bekend op de Politieke Woensdag.

“We herinneren ons de discussie van afgelopen winter”, vertelt Benjamins. “Een discussie waarbij er snel gehandeld kan worden bij vorstperiodes om schaatsplezier op de Diepenring mogelijk te maken, maar waarbij we ook zien dat een vaarverbod consequenties heeft voor het scheepvaartverkeer. We hebben nu samen met alle partners een ijsprotocol opgesteld. Hierin zijn behalve de gemeente Groningen ook de provincies Groningen en Drenthe vertegenwoordigd en de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s.”

Volgens Benjamins ligt de coördinatie voor een vaarverbod nu bij de provincie. “Het protocol heeft als doel dat er voortvarend een besluit kan worden genomen over mogelijke vaarverboden op de Diepenring mocht zich een vorstperiode aan gaan dienen. Het eerste overleg tussen de partners is inmiddels ook geweest.”