IJspret in Groningen

Door de lage temperaturen ligt er op verschillende vijvers van Groningen een laagje ijs. 

Afgelopen weekend werd er in Noordlaren al een marathon geschaatst op natuurijs. Vandaag lag er ook een laagje ijs op meerdere vijvertjes in Groningen. Bij het Nassauplein was het ijs net dik genoeg om op te schaatsen. Hiervoor moest je er wel snel bij zijn, want in de middag begon het alweer te dooien.

“We zijn er op tijd bij, want nu begint het te dooien. Over een uurtje is het over denk ik,” aldus een vader die met zijn kinderen aan het genieten is van de dichtgevroren vijver. Niemand op de vijver is echt bang om door het ijs heen te zakken. Dit heeft er ook mee te maken dat het water vrij ondiep is. “Ik kom hier tot mijn knieën in het water, dus als ik erdoorheen zak is dat geen ramp.”

Deel dit artikel: