Gratis bijles voor kinderen van het UMCG-personeel

Kinderen van het UMCG-zorgpersoneel kunnen gratis bijles aanvragen. Dit is een iniatief van stichting Thuisbasisonderwijs in Beijum.

Met deze actie wil de stichting het zorgpersoneel bedanken voor de inzet tijdens de coronacrisis. Marcel Kuiper, vader en assist in het UMCG, heeft zich gelijk aangemeld. ‘Mijn oudste dochter maakt hier gebruik van. Zij heeft door de coronacrisis wat achterstand op school opgelopen en dit is natuurlijk een mooi aanbod om extra ondersteuning te krijgen.’ vertelt Kuiper.

Marcel denkt dat door de hoge werkdruk van het zorgpersoneel door de coronacrisis, dit initiatief precies op tijd komt. ‘Veel collega’s zijn extra gaan werken door de coronaperiode. De scholen waren dan dicht en hierdoor konden ze thuis minder ondersteuning bieden bij thuisonderwijs.’ vult hij aan.

De bijlessen gaan in ieder geval nog een tijdje door: ‘Thuisbasisonderwijs doet het nu voor een periode van vier maanden en afhankelijk van de sponsoren die de stichting binnenkrijgen wordt het misschien wel verlengd.’