“Gemeente, bouw De Held 3, woningzoekenden verdienen het”

nieuws

De gemeente moet meer daadkracht tonen om iets te doen aan het schreeuwend tekort aan woningen. Dat stellen de Stadspartij, 100% Groningen en de Sportpartij.

Volgens de drie partijen ligt er in Groningen veel potentie om te bouwen voor woningzoekenden. Ze vragen zich echter af of de gemeente deze potentie samen met projectontwikkelaars kan invullen. Zo wordt er al jaren gesteggeld over de grond waar De Held 3 gebouwd moet worden, tussen de wijk Gravenburg en De Held 1. De plannen liggen al jaren klaar, maar ter plekke liggen nog geen wegen, laat staan dat er wordt gebouwd.

Eind jaren 90 verkochten boeren veel grond aan projectontwikkelaars. De gemeente kreeg ongeveer de helft in handen en stak de laatste jaren zo’n 1,3 miljoen euro in de plannen voor De Held 3. Maaar steeds vaker lijkt het alsof de gemeente hoe dan ook de regie wil houden, ten koste van alles, aldus de drie fracties.

“De gemeente wil dat de drie ontwikkelaars een deel van hun grond afstaan voor die plannen,” aldus fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij. “Zonder tegenprestaties willen die marktpartijen niet, en daar zijn onze inwoners de dupe van. De houding en werkwijze van de gemeente moet meer flexibel, constructief en transparant worden. En wel direct.”