Diverse mensen in gevaar door dollemansrit, politie zoekt getuigen

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

De politie is op zoek naar getuigen van een wild west achtervolging donderdagnamiddag door de stad Groningen. Daarbij werd een 20-jarige inwoner van de gemeente Westerkwartier opgepakt.

De politie kreeg een melding dat een automobilist asociaal rijgedrag vertoonde en lachgas gebruikte. Op de A28 bij het Julianaplein werd de achtervolging door de politie gestart. De chauffeur negeerde een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor.

De achtervolging ging door de wijk Hoornse Meer. Daarna reed de bestuurder terug richting de A28 en ging de achtervolging verder over de Van Ketwich Verschuurlaan, door de Goeman Borgesiuslaan en de Helperzoom. Daar kwam het voertuig uiteindelijk tot stilstand, omdat de bestuurder opzettelijk op een politiewagen in reed. De politie noemde het “een dollemansrit”.

De politie zegt dat de 20-jarige diverse andere verkeersgebruikers in gevaar heeft gebracht. De politie vraagt deze mensen zich te melden, en is ook op zoek naar camerabeelden.