Tankvliegtuig luchtmacht vliegt laag boven Stad en maakt doorstart op vliegveld Eelde

nieuws
De Airbus A330 MRTT maakt een doorstart op Groningen Airport Eelde - Foto: Ruben Huisman (112 Groningen)

Groningen Airport Eelde kreeg dinsdagmiddag bezoek van een nog niet eerder geziene gast. Een Airbus A330 MRTT tank- en transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht maakte een doorstart op de luchthaven, nadat het toestel kort daarvoor laag over de gemeente Groningen vloog.

Het toestel kwam naar Eelde nadat het een oefenvlucht had gemaakt. Het steeg op bij een vliegbasis bij Keulen en vloog via Utrecht naar de Waddenzee, om daar uren rondjes te vliegen. Na een doorstart op Eelde vertrok het vliegtuig naar de Noordzee, om de oefening daar verder voort te zetten.

Voordat het toestel op Eelde aankwam, was de A330 ook laag boven de stad Groningen en een deel van de provincie te zien.