Raadsfracties in de bres voor Parkcommissie Noorderplantsoen

nieuws
foto twitter @noorderzonnl

De gemeenteraadsfracties van 100% Groningen en de Stadspartij willen weten hoe het gemeentebestuur in Groningen aankijkt tegen het vertrek van vier leden van de Parkcommissie Noorderplantsoen. De leden stoppen met hun werkzaamheden, omdat de adviezen van de commissie steeds vaker compleet genegeerd zouden zijn.

De Stadspartij en 100% Groningen stellen de stap de leden volledig te begrijpen. “Indien er bij herhaling niet geluisterd wordt en adviezen stelselmatig genegeerd worden, dan snap ik dat mensen er een keer genoeg van hebben en opstappen” zegt Yaneth Menger. De fractievoorzitter van 100% Groningen noemt de gang van zaken dan ook ‘ontzettend betreurenswaardig’.

Volgens Amrut Sijbolts (fractievoorzitter Stadspartij) heeft het stadsbestuur de laatste drie jaar een rommeltje gemaakt van burgerinspraak.: “Het “groene” college van de gemeente Groningen staat op papier te boek als een college met een luisterend oor, meedenkend met inwoners en bewonersorganisaties en doet volop aan participatie. Helaas is de praktijk precies het tegenovergestelde.”

Om duidelijkheid te krijgen hoe het college en zeker de wethouder denkt over het vertrek van vier vrijwilligers bij de Parkcommissie Noorderplantsoen, stellen de Stadspartij en 100% Groningen deze week vragen aan het gemeentebestuur.