OM eist twee jaar cel tegen broers uit Stad voor oplichting en faillissementsfraude

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaan de broers Ali en Bekir K. uit Groningen twee jaar de cel in voor oplichting en faillissementsfraude. Het OM sprak de strafeis maandagmiddag uit, zo meldt DvhN.

Daarnaast eiste het OM een boete van 25.000 euro tegen de broers.

De verdenkingen tegen de verdachten stammen uit 2012 en 2013. De broers lieten aan de 1e Drift Spilsluizen en aan de Rabenhauptstraat woningen bouwen door een hoofdaannemer, die het werk aan andere bouwbedrijven uitbesteedde. De hoofdaannemer ging echter failliet, waardoor de onderaannemers met rekeningen tot boven de 100.000 euro bleven zitten.

Het OM verdenkt de broers, samen met een 58-jarige medeverdachte uit de Stad (de eigenaar van het hoofd-aannemersbedrijf) ervan, te hebben geweten van het faillissement en het onbetaalde geld te hebben weggesluisd naar bedrijven in het buitenland.

De broers ontkennen echter elke betrokkenheid en vinden dat de politie, de gemeente en de belastingdienst hen bewust als zondebok opzoekt in meerdere onderzoeken naar de broers.

Deel dit artikel: