Happietaria opent op 18 november weer haar deuren

nieuws
Bestuur Happietaria 2021

Happietaria Groningen opent op 18 november voor de 27e keer haar deuren in de stad. De opbrengst van het pop-up restaurant gaat dit jaar naar een project voor slachtoffers van seksueel geweld.

Het restaurant wordt volledig gerund door vrijwilligers en werd ooit in het leven geroepen door studenten van verschillende verenigingen. In 2019 heeft Happietaria ruim vierduizend gasten ontvangen en werd het recordbedrag van 124 duizend euro opgehaald.

De opbrengst gaat dit jaar naar het Inspired Individuals project van Stichting Tearfund. Dit project ondersteunt onder meer de organisaties van twee vrouwen uit het Afrikaanse Liberia, die slachtoffer werden van seksueel geweld of misbruik, en zich nu inzetten om andere slachtoffers te helpen.

Het gaat om een structureel probleem in dat land: meer dan 60 procent van de Liberiaanse vrouwen heeft daarmee te maken gehad. De veelal jonge slachtoffers krijgen toegang tot psychologische hulp, onderwijs en huisvesting, en leren om financieel onafhankelijk te worden.

Happietaria is dagelijks, behalve op zondag, tussen 18 november en 16 december geopend aan de Henri Dunantlaan 2.