Groninger Belang eist opnieuw opheldering van provinciebestuur over nepreviews doorfietsroutes

nieuws
Foto: Groningen Bereikbaar

Als het aan de Statenfractie van Groninger Belang ligt, heeft het Groninger provinciebestuur opnieuw wat uit te leggen. Volgens Sikkom (en DvhN) heeft het College van Gedeputeerde Staten gelogen over wie met het initiatief kwam om modellen te gebruiken voor de reviews op de website Doorfietsroute.nl.

De Statenfractie van Groninger Belang heeft met verbazing kennis genomen van de artikelen die zondag werden gepubliceerd. De provincie zou, volgens directeur Gerard de Boer van communicatiebureau Initio, niet alleen op de hoogte zijn geweest van het gebruik van modellen, zij zouden daar zelfs hun voorkeur voor hebben uitgesproken en op hebben aangedrongen.

Volgens de twee media en de fractie van Groninger Belang is dat compleet tegenstrijdig met de eerdere antwoorden van de provincie Groningen, die stelde dat het communicatiebureau de ‘nepreviews’ op eigen houtje heeft gemaakt.

Groninger Belang wil nu opnieuw de hoed van de rand weten. Als het college blijft bij haar eerdere antwoorden, dan betekent dat dus dat Sikkom, DvhN en Initio liegen. Zo niet, dan heeft het provinciebestuur niet de waarheid vertelt in haar beantwoording van de schriftelijke vragen van Groninger Belang en het CDA. Ook wil Groninger Belang weten welke consequenties het college verbindt aan het onjuist informeren van de Statenfractie.

Deel dit artikel: