Aantal coronapatiënten in Groninger ziekenhuizen blijft stijgen

nieuws
Foto via UMCG

Het aantal coronapatiënten wat opgenomen is in de Groninger ziekenhuizen is gedurende het afgelopen weekend opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers die het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland maandagmiddag naar buiten heeft gebracht.

De Groningse ziekenhuizen behandelen maandagochtend 61 coronapatiënten. Voor het weekend waren dat er 55. De IC’s in de provincie behandelden 15 COVID-patiënten, drie meer dan voor het weekend.

In Noord-Nederland als geheel werden maandagochtend dertig coronapatiënten meer behandeld dan voor het weekend (nu 176 opnames, voor het weekend 146). Met name op de IC’s steeg het aantal opnames sterk, van 34 naar 41 patiënten. Het aantal patiënten van buiten Groningen, Friesland en Drenthe daalde van 24 naar 20 patiënten.