Veel activiteiten rond Sint Martinus

nieuws

Het programma van de Sint Martinusdagen, tussen 8 en 11 november, is bekend. Het gaat onder meer om een optocht, een lampionnenwedstrijd, een concert en een maaltijd voor dak- en thuislozen.

De meeste activiteiten vinden in en rond de Martinikerk plaats, zoals een benefietmaaltijd op 8 november. De opbrengst wordt besteed aan maaltijden voor dak- en thuislozen. Die krijgen de avond daarop een zelfde maaltijd aangeboden. Op donderdag 11 november kunnen stadjers jassen en warme dekens naar de Martinikerk brengen. Die zijn ook bestemd voor dak- en thuislozen.

Tussen de middag is daar het jaarlijkse Sint Martinusconcert, met de twee nieuwe stadsbeiaardiers, het koor en orkest van de GSV en organist Eeuwe Zijlstra. ’s Avonds vindt daar de Sint Martinus-vesper plaats.

De schooljeugd kan op zaterdag 30 oktober tussen 12.00 en 15.00 een voederbiet halen op de kop van de Vismarkt. De woensdagmiddag daarop kunnen ze meedoen aan de lampionnenwedstrijd in de Martinikerk, gevolgd door een optocht. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verzorgt gratis workshops voederbietenlampionnen maken.

Deel dit artikel:
Adverteren?