Eurosonic Noorderslag maakt eerste namen van artiesten en bands bekend

nieuws
Foto: Niels Knelis

Eurosonic Noorderslag heeft de eerste namen bekendgemaakt voor de editie van januari 2022. Door de recente versoepelingen in de corona-maatregelen kan ESNS weer fysiek in een groot aantal locaties in de stad plaatsvinden.

Voor het showcasefestival, waar opkomend Europees talent zich aan de bezoekers presenteert op Eurosonic en de Nederlandse acts op Noorderslag, zijn de eerste vijftig namen bekend gemaakt, waaronder Sylvie Kreusch, For Those I Love, Daði Freyr, Froukje, Mimi Webb, Meskerem Mees en Travis Birds. Spanje is tijdens de komende editie het focusland. De eerste bevestigde Spaanse acts zijn: Carola Ortiz, Daniel Sabater, Dharmacide, Kai Nakai, Rodeo en Travis Birds. Aan het festival doen jaarlijks meer dan 350 acts mee.

ESNS heeft de afgelopen jaren al een aantal stappen gemaakt in het kader van duurzaamheid en wil dit verder intensiveren. Zo is de organisatie aangesloten bij de Green Deal Circular Festivals, een samenwerking met Europese festivals die ook naar duurzaamheid streven. Het festival werkt dit jaar voor het eerst met een Solidarity Eco Tax, een extra bijdrage voor alle bezoekers, in een poging de CO2-uitstoot te reduceren en compenseren.