De Stadswandeling: ‘Deze straat is vernoemd naar de oudste studentenvereniging van Nederland’

Door de coronacrisis wandelen Groningers wat af. In de 33e aflevering van de Stadswandeling bezoeken Beno Homan en Mirre van de Klok de Tuinwijk. 

De Tuinwijk is een wijk die ligt in het noorden van de stad tussen Selwerd, de Noorderplantsoenbuurt en Paddepoel. De wijk bestaat uit twee verschillende buurten, namelijk de Studentenbuurt en de Concordiabuurt.

In deze aflevering van de Stadswandeling besteden Beno en Mirre onder andere aandacht aan de studentenvereniging Vindicat. De Vindicatstraat is naar deze studentenvereniging vernoemd. Vindicat is de oudste studentenvereniging van Nederland en is door verschillende recente incidenten veel in het nieuws geweest.

Dwars door de Tuinwijk loopt de Moesstraat. De Moesstraat is één van de oudste straten van Groningen. Door verschillende foto’s van Beno laat hij zien hoe de straat er jaren geleden uitzag.

Volgende week is er geen aflevering van de Stadswandeling want Beno en Mirre hebben een weekje vakantie. Wel komt er korte aflevering met de leukste fragmenten en bloopers.