Coronakaart: ook provincie Groningen weer op rood

nieuws

Alle twaalf Nederlandse provincies staan vanaf deze donderdag op rood, op de kaart van coronagevallen in Europa. Dat betekent: hoog risico. Reizen wordt afgeraden.

Rood is het op een na hoogste waarschuwingsniveau. De laatste vier provincies die nog oranje waren, komen ook weer op rood te staan. Het gaat om Groningen, Drenthe, Noord-Holland en Noord-Brabant. Rood betekent: hoog risico, en reizen van en naar dit gebied wordt ontraden. Donkerrood betekent: zeer hoog risico, en reizen worden sterk ontraden. Mogelijk kleuren binnenkort diverse provincies donkerrood.

Het heeft allemaal te maken met het snel oplopende aantal positieve tests. De zogenoemde coronakaart van Europa is wekelijkse een publicatie van de Europese gezondheidsdienst ECDC. De kleuren hebben betrekking op de afgelopen twee weken. De Europese regio’s krijgen een kleur naar aanleiding van het relatieve aantal besmettingen en ziekenhuisopnames.

Deel dit artikel: