Chauffeur Qbuzz aangevallen door reiziger zonder mondkapje

nieuws
foto: Roel Breet

Een chauffeur van Qbuzz is aan het begin van de donderdagmiddag in Helpman aangevallen door een passagier die geen mondkapje droeg. Dat laten getuigen aan OOG weten.

Toen de chauffeur de jongeman daar op aansprak werd hij aangevallen en ontstond er een worsteling. Daarbij sneuvelde het scherm dat bij de chauffeur hangt. De chauffeur liep kleine verwondingen op. De agressieve man ging er na de aanval vandoor. Een andere chauffeur heeft de schade aan de bus bekeken en er is besloten om verder te rijden.

Qbuzz woordvoerder Bonnie Wiersma bevestigt het voorval, maar kon alleen nog niet zeggen of het met het wel of niet dragen van een mondkapje te maken had. “Er is een incident gemeld dat een chauffeur is aangevallen door een passagier”, aldus Wiersma. “Dat gebeurde rond 12.30 uur in buslijn 50. Daarbij is een scherm kapot gegaan en liep de chauffeur lichte verwondingen op aan zijn handen. De chauffeur heeft desondanks besloten de rit te vervolgen”. Of er aangifte gedaan wordt is nog niet duidelijk.