Scholen uit Stad gaan apparaten inzamelen bij (groot)ouders voor recycling

nieuws
Foto: dokumol via Pixabay

De kinderen van Basisschool Het Palet en Pabo Hanzehogeschool uit Groningen gaan hun (groot)ouders een handje helpen bij de recycling van afgedankte elektrische apparaten.

De scholen doen mee met de jaarlijkse inzamelactie voor kleine apparaten van Wecycle. Dat levert het bedrijf grondstoffen op, maar ook een mooie beloning. Wecycle doneert voor iedere deelnemende school een bedrag aan Stichting Jarige Job. Jarige Job bezorgt verjaardagsboxen bij jarige kinderen uit minderbedeelde gezinnen. De school ontvangt lesmateriaal in de vorm van een spannend luisterverhaal, die de kinderen op weg helpt om thuis te gaan recyclen.

“Mensen bewaren oude apparaten soms tegen beter weten in8, zo stelt Jan Vlak, van Stichting OPEN, de organisatie achter Wecycle. “Bij veel huishoudens staat een doos met kapotte of onbruikbare kabels en snoeren. Of ligt in een lade een fototoestel, telefoon of spelcomputer uit een ver verleden. De inzamelactie met scholen is een mooie extra manier voor mensen om hun afgedankte apparaten in te leveren, zodat de grondstoffen gerecycled kunnen worden.”