‘RUG neemt 172 extra mensen in dienst’

nieuws
foto: Bob de Vries

De Rijksuniversiteit heeft in de eerste week van het nieuwe academisch jaar 172 extra mensen in dienst genomen. Dat meldt de Universiteitskrant.

Daarmee heeft de RUG voldaan aan haar plannen om de werkdruk de komende drie jaar te verlagen. Volgens een woordvoerder zijn nu bijna alle openstaande vacatures ingevuld, en dat voornamelijk via de interne arbeidsmarkt.. Het betreft vooral net gepromoveerde medewerkers die een tijdelijk dienstverband kregen. Verder zijn diverse oud-medewerkers opnieuw aangenomen voor een functie als docent en kregen veel docenten met een parttime dienstverband meer uren.

Het extra personeel kon onder meer aangenomen dankzij het Nationaal Programma Onderwijs. De Nederlandse universiteiten kregen flinke bedragen om de gevolgen van de coronapandemie te verzachten.