Proef met parkeerplaatsterrassen wordt definitief

nieuws
Archieffoto: Erick Bakker

De proef met terrassen op parkeerplaatsen krijgt een definitief vervolg. Volgens het college van B&W is de pilot een succes gebleken.

De raadsfracties van D66 en de VVD kwamen vier jaar geleden met de suggestie om parkeerplaatsen voor auto’s om te vormen tot terrassen. De gemeente ging daarin mee: de ondernemers werden tegemoetgekomen en de verblijfskwaliteit in de binnenstad ging ermee vooruit.

Tot nu toe betaalden de ondernemers geen precario voor de terrassen. Dat gaat vanaf de zomer van volgend jaar veranderen. Omdat de terrasparkeerplaatsen begrote inkomsten worden voor het Parkeerbedrijf, wordt de opbrengst intern verrekend met de begroting van het Parkeerbedrijf. Voor de terrassen moet wel draagvlak bestaan in de buurt.